Mijn naam is Henriëtte Bolk  en ik ben leerkracht met een jarenlange ervaring in het onderwijs. 

 

Met name bij de leerlingen vanaf groep 6 merk ik dat ze soms vastlopen in het onderwijs door factoren zoals: faalangst, moeilijkheden met plannen, concentratie en motivatie enz. (de executieve functies). 


Na het volgen van trainingen , waaronder Ik leer leren, ben ik me gaandeweg steeds meer gaan richten op het ontwikkelen van deze executieve functies. Zeker ook omdat ik merkte dat op het moment dat deze functies niet goed ontwikkeld zijn,  dit ervoor zorgt dat kinderen hun kennis niet goed kunnen toepassen. 


Ook heb ik de opleiding Kernvisiemethode gevolgd.  Door middel van de Kernvisie methode help ik het kind te ontdekken welke leerstrategie goed bij hem of haar past. Vaak zie je bij de kinderen die vast lopen in ons onderwijs, dat zij een voorkeur hebben voor denken in beelden en vanuit hun gevoel.

Via de Kernvisiemethode leert het kind zijn eigen persoonlijke kracht kennen en kan het vanuit die kracht leren. En niet onbelangrijk: het plezier in het leren komt weer terug en daarmee ook het zelfvertrouwen.